«Arkitektkontoret Børve og Borchsenius AS, Askim/Lantto Arkitekter AS og Dronninga Landskap AS vant sammen 1.premie i åpen, internasjonal arkitektkonkurranse i 2010, med utkastet «Materialklang». Det ble innlevert 74 utkast fra 17 forskjellige land.

Prosjektering av bygg og omgivelser er utført av firmaene i fellesskap. Bok & Blueshuset er ca. 5.225 m2 fordelt på 3 etasjer. Huset rommer bibliotek, kino, kiosk, livescene/ kafé, bluesmuseum, lydstudio og kulturskole. Uteamfiet i «Lossinga», gir mulighet for nærkontakt med Heddalsvannet. Plassrom med frodige trær, sitteplasser, lekemøbler og skatekanter, gjør Bok & Blueshuset til en møteplass for Notodden, såvel ute som inne.

Husets enkle og geometriske oppbygging er inspirert av tidligere industribebyggelse på Jernverkstomta. Tre store lystårn i vestibyleområdet preger både interiør og eksteriør. Det er lagt vekt på å benytte kortreiste, robuste og vedlikeholdsfrie materialer. Som utvendig kledning er det brukt kjerneved av furu innsatt med jernvitrol. I interiøret er tre, glass og betong benyttet som hovedmaterialer.» (-http://www.bokogblueshuset.no/huset)

Vi var engasjert av byggherren Notodden Kommune i forprosjektet og arbeidsfellesskapet Skorve Entreprenør og Tor Entreprenør AS i totalentreprise-fasen.

Dagbladet: «Det er bare én by i Norge som kan bygge et «bluespalass»

Dagbladet: «Lydingeniørene har plassert lyddempende plater på alle vegger i den kombinerte kafeen og livescene, som kunstneren Marius Martinussen har gjort til en del av kunstutsmykninga i det nye Bok & Blueshuset.»