Vitaminveien 11

Veidekke og Olav Thon Gruppen har gitt Storo i Oslo en solid vitamininnsprøytning med milliardprosjektet Vitaminveien 11.

Vitaminveien 11 er et stort og sammensatt prosjekt på over 60.000 kvadratmeter og med en prislapp på over én milliard kroner. Her har Veidekke Entreprenør bygget for Thon Storo ANS, et heleid selskap i Olav Thon Gruppen.

Prosjektet har tatt nesten tre år å gjennomføre, og det ferdige resultatet består av hotell, kino, boliger, kontor, handel og servering knyttet sammen med korridorer mellom byggene, uteområder og en stor felles kjeller. Taket til Odeon kino, som er Norges største kinoanlegg, fungerer også som parkanlegg og oppholdsarealer for både beboerne og for en fremtidig barnehage som skal inn i bygget.

Siden byggestart i april 2016 har Veidekke overlevert flere byggetrinn, og nå i februar er det de siste boligene som overleveres i prosjektet. De 6.500 kvadratmeter store kinolokalene ble overlevert allerede i mars 2018, og det siste året har bygging pågått med kinoen i full drift.
– Det mest spesielle med deloverleveringene var kinoen som åpnet så tidlig. Vi etablerte rømningskorridorer gjennom byggeplassen og arealer som hverken var ferdigstilte eller overleverte, som parkeringskjelleren, over utomhusarealene på taket og gjennom boligprosjektet. Det har vært midlertidige rømningsplaner og evakueringsplaner i forskjellige faser av prosjektet. Det har vært en logistikkutfordring, forteller prosjektleder Jens Petter Hansen i Veidekke.

Odeon Oslo er ikke bare Norges største kino, men den eneste kinoen i landet som har IMAX-sal. Hele kinosenteret har til sammen 14 saler, men IMAX-salen er den største og teknisk mest avanserte, med 460 sitteplasser og et buet kinolerret på 15 ganger 25 meter med enda høyere bildekvalitet enn 4K.

Kinoen kan også skilte med lyd som står til den høye bildekvaliteten, og Hansen forteller at de har vært nødt til å fokusere på å lage godt lydisolerte lokaler når nærmeste nabo er Thon Hotel Storo.
– Hovedløsningen for å unngå problemer her er å sørge for at byggene er godt fuget fra hverandre, og så er det lagt flytende gulv i flere kinosaler for å ta de største vibrasjonene, sier han.

Hotellet åpnet i september 2018, og har 325 rom fordelt på 15.500 kvadratmeter og syv etasjer. Her er også en stor hotellrestaurant og konferanseområde.

Hele artikkelen og bilder: bygg.no

 

Tags: No tags