Akustikk i verdensklasse

Fra Hotellmagasinet.no:

Det nyåpnede hotellet Britannia i Trondheim åpnet nylig. Ikke en krone er spart i jakten på ikonstatus. Resultatet kan til og med høres.

Trondheims eldste hotell, Britannia Hotel, står klart etter nesten tre års totalrenovering. De første gjestene fikk lov til å sjekke inn på hotellet 1. april, for hotellet fikk brukstillatelse før den offisielle åpningsdagen, 9. mai.

Renoveringen utgjør ca. 22.000 kvadratmeter med en totalkostnad på ca. 1,2 milliarder kroner. Britannia omtales nå som et av de ypperste hotellbyggene i Norge.

Det er det selvsagt flere produsenter og leverandører som har bidratt til, men en av de mer «kuriøse» vinklene er at himlingprodusenten Rockfon har levert ca. 6700 kvadratmeter akustikkhimling i forskjellige farger til det ikoniske hotellet Britannia i Trondheim. Slikt blir det både lyd og utseende av ypperste klasse av.

Modulvegger Trondheim AS står for monteringen av himlingene i det prestisjefulle hotellet. De har i alt montert ca. 6700 kvadratmeter med himlinger fra Rockfon, som er med på å sikre god akustikk i møtelokaler, restauranter og pianobaren på hotellet. Prosjektleder Bengt Klefbom forteller:
– Det har vært et kjempespennende prosjekt å være med på. Deler av hotellet er fredet som var en gøy utfordring da vi monterte himlingene. Klefbom fortsetter:
– Det er fleksible materialer som er enkle å jobbe med. De kan formes og bøyes slik at man kan få det signaturuttrykket man ønsker å oppnå. I tillegg er løsningene i høyeste akustiske klasse A så det egner seg godt i et hotell med mye aktivitet og høyt støynivå.

Britannias interiør har en klassisk moderne stil. Interiørarkitekt og prosjektleder i Metropolis Arkitektur og Design, Linda Gram Egede-Nissen, forteller at taket spiller en stor rolle i interiøret:
– Det er viktig at taket passer inn med rommets arkitektoniske uttrykk. På Britannia var vi opptatt av å bruke en himling som oppfyller akustiske krav, men som også er en estetisk løsning.

Lenge var det hvite og mørkegrå tak som var det mest populære, men nå forteller interiørarkitekten at det er flere som etterspør fargede tak, alt fra varme gråtoner til duse farger.
– På Britannia har vi valgt å gå for en kombinasjon av mørke gråtoner, varme gråtoner og hvitt på himlingene. Vi ønsket å oppnå et klassisk moderne uttrykk, og det synes jeg vi fikk til med himlingene fra Rockfon. Vi er kjempe fornøyde med sluttresultatet.

Britannia Hotel har lenge vært og kommer til å fortsette med å være Trondheims storstue. Daglig leder, Jonny Aas i Rockfon Norge, er stolt over å være en av leverandørene:
– Dette er et prestisjeprosjekt som er stas å være en del av. Britannia er et femstjerners hotell som vil tiltrekke mange gjester fra inn- og utland. Våre himlinger kjennetegnes av designfrihet og topp akustikk. Jeg er glad for at vi får vist dem frem, og at gjester kan oppleve godt inneklima i et av Norges flotteste hotell, sier Aas.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Artikkel og bilder: hotellmagasinet.no

Tags: No tags