Clarion Hotel Oslo

Clarion Hotel Oslo + Operagata 20

Hav Eiendom og Skanska Eiendomsutvikling har vært byggherrer for Clarions nye kunsthotell samt et boligkompleks på 54 leiligheter i Bjørvika. Totalentreprenør langs denne nederste delen av Akerselva har vært Skanska Norge.

Den sammensatte bebyggelsen ligger over en samlende sokkel på to plan. Inngangspartier for hotell og boliger og næringsarealer er i plan1. Fra plan 3 er hotell og boliger atskilt i hver sin bygningskropp, begge på seks etasjer pluss en inntrukket niende etasje. Hotellet og boligene har en L-form, liggende speilvendt mot hverandre, der mellom-rommet på plan 3 danner et rekreasjonsområde og en møteplass for boligene. Det er to etasjer under bakken, blant annet med tekniske rom, boder, sykkelparkering og 32 p-plasser øremerket boligene i tillegg til utleieplasser.

Dette tomtestykket – B1 – var med i de spanske arkitektene estudio Herreros vinnerforslag på utformingen av Munch-museet. Forprosjektet ble utviklet i 2014, og er bearbeidet og videreført av LPO Arkitekter i gjennomføringsfasen.

[…]

Hotelldelen skal sertifiseres etter BREEAM-NOR Very Good, mens boligene er prosjektert etter passivhusnivå.

Les hele artikkelen og se bilder: bygg.no.

Tags: No tags