Eskelund omsorgsboliger

På Eskelund i Rygge har Hersleth Entreprenør satt opp 25 omsorgsboliger som er litt mer forseggjort enn mange andre omsorgsboliger.

”– Vi har bygget mange omsorgsboliger, men dette er det flotteste bygget utseende- og kvalitetsmessig, sier administrerende direktør Reinert Hersleth til Byggeindustrien. Han er selv vokst opp i Østfold-kommunen, og er ekstra stolt over å få være med på det han mener vil bli et signalbygg i kommunen.
Boligene er planlagt for beboere med lettere demens, og Rygge kommune har hele tiden hatt et fokus på å lage spennende boliger for de som skal bo der. Rundt det avlange bygget slynger det seg en sti på kryss og tvers, og på den ene siden har de bygget opp en sansehage med planter og fontener. Det mangler heller ikke på benker langs løypa.
– Hele uteområdet er nesten som en sansehage. For denne brukergruppen er uteområdet noe av det viktigste å tenke på. Uteområdet skal bidra til å aktivisere og også til å dempe uro og rastløshet til personer med denne sykdommen. I planleggingen har vi hentet kompetanse både fra kommunen og nasjonalt, forteller prosjektleder Inger Johanne Velde i Rygge kommune.”

 

Les hele artikkelen her: bygg.no.

Tags: No tags