Vikingtidsmuseet

”Vikingskipene er i vesentlig dårligere forfatning enn tidligere antatt. Statsbygg og Kulturhistorisk museum ser nå på tiltak for å beskytte de unike skipene.

Vikingskipene er verdensarv som vi skal ta vare på, så det er absolutt ikke noe vi tar lett på, sier [Trond] Sørgjerd [i Statsbygg]. Han sier at Statsbygg og Kulturhistorisk museum nå jobber med tiltak for beskytte den unike samlingen av skip og gjenstander.

Ingeniørene Brekke og Strand Akustikk, rådgivende ingeniører som er spesialister innen vibrasjonsteknikk, er innleid for å finne løsninger for å bevare samlingen. Oppgaven vil blant annet bestå av å etablere en ny støttestruktur for skipene med vibrasjonsisolering. – Det er et kjempeviktig skritt, som vil bidra til å legge føringer for byggeprosjektet videre, sier Sørgjerd, som signerte kontrakt med Brekke og Strand Akustikk tirsdag.
– Vi har også knyttet til oss ressurspersoner i Sverige, Danmark og Nederland, som har spisskompetanse innen antikvarisk trevirke, tradisjonsbåt og vibrasjonsproblematikk knyttet til antikvarisk materiale, legger han til.”

Tekst og bilde: bygg.no.

Tags: No tags