Vøyen Hageby

På Vøyenenga i Bærum har Peab nå ferdigstilt 68 leiligheter og gjort grunnarbeidet for 29 rekkehus på det første av flere byggetrinn i feltutbyggingen Vøyen Hageby.

Prosjektet skiller seg litt ut på flere måter. Byggherre Vøyen Hageby Utbygging AS ved AS Naturbetong har nemlig valgt Mesterhus Hønefoss som entreprenør på selve rekkehusene, mens Peab på denne delen av prosjektet kun har laget bunnplata i betong.
– Det er litt spesielt, men samarbeidet mellom alle involverte parter fungerer veldig greit. Vi har hatt god dialog hele veien, sier produksjonsleder Morten Moen i Peab til Byggeindustrien.

[…]

Plasseringen nær denne motorveien har også ført til at kommunen i reguleringsbestemmelsene har lagt inn spesifikke krav til støyskjerming av leilighetene. En rekke vinduer mot E16 er utført som doble vinduer med mulighet for lufting uten å overskride de støykravene som er satt.
– Innkjøpslederen vår og vindusleverandøren Norgesvinduet lette lenge etter en god løsning, og fant noe som kalles russervindu, forteller Moen. Hemmeligheten med vinduene er at det legges en lydplate mellom to vinduer. Når man åpner den nederste vindusspalten i det ytterste vinduet og den øverste i det innerste fanger lydplaten, egentlig en himlingsplate, opp det meste av lyden.

Les hele artikkelen og se bilder på bygg.no.

 

Tags: No tags